تست و بررسی مشخصات لپ تاپ استوک
تست و بررسی مشخصات لپ تاپ استوک:
در ادامه راهنمای تست لپ تاپ استوک به بحث پیرامون تست و بررسی مشخصات لپ تاپ استوک و کارکرده می پردازیم.
هدف و منظور از بررسی مشخصات یک لپ تاپ آن است که بررسی کنیم آیا واقعا لپ تاپ همانی است که ادعا می شود؟ اگر اعلام شده که پردازنده این لپ تاپ Ci7-3720Qm است آیا واقعا آن است؟ همچنین در مورد رم وهارد و گرافیک، آنچه فروشنده اعلام می کند همان است؟
۱) بررسی پردازنده و رم:
پردازنده مهمترین قطعه داخلی هر لپ تابی است. چنانچه سیستم عامل بر روی لپ تاپ نصب باشد شما می توانید با کلیک راست روی This PC یا My Computer و انتخاب گزینه Properties از پردازنده ای که روی لپ تاپ سوار است اطلاع پیدا کنید. در بخش Processor در شکل زیر شما می توانید مشاهده کنید که پردازنده لپ تاپ مورد بررسی مجهز به پردازنده Intel Ci5-4300u با فرکانس ۱٫۹ گیگا هرتزی است.
همچنین در این بخش شما می توانید از میزان رم دستگاه اطلاع بیابید. به عنوان مثال در همین تصویر میزان رم نصب شده بر روی لپ تاپ ۸ گیگ است.
از قستمت های دیگری که اطلاعات مفیدی در مورد مشخصات دستگاه در اختیار کاربر قرار می دهد بخش Device Manager است. با کلیک راست روی my Computer و انتخاب گزینه Manage می توانید به بخش Device Manager دسترسی پیدا کنید.
در این بخش شما می توانید اطلاعات مفیدی در مورد قطعات داخلی لپ تاپ ببینید. مثلا شما می توانید در شکل فوق تعداد هسته های پردازنده را مشاهده کنید.
چنانچه بر روی لپ تاپ مورد نظر شما سیستم عامل نصب نباشد شما می توانید وارد بایوس دستگاه شوید و در بخش System Information اطلاعات سخت افزاری دستگاه بیابید. در همه بایوس ها حداقل از دو مورد پردازنده و رم می توانید اطلاع حاصل کنید.
۲) بررسی هارد:
برای اطلاع از اینکه چه هاردی و با چه ظرفیتی روی لپ تاپ شما قرار گرفته است، باید سیستم عامل روی آن نصب باشد. در صورتی که سیستم عامل نصب باشد شما می توانید my Computer را باز کنید و حجم درایو های جمع بزنید. اگر هارد شما ۵۰۰ گیگ باشد باید مجموع درایو های شما حدود ۴۶۵ گیگ شود. اگر هارد شما ۱۲۸ گیگ باشد باید مجموع درایو های شما حدود ۱۱۸ گیگ باشد.( این ساده ترین روش اطلاع از حجم هارد لپ تاپ است)
روش دیگر استفاده از برنامه Disk Management سیستم است. با استفاده از این بخش شما می توانید هارد و یا هارد هایی که به سیستم شما متصل است را ببینید. می توانید آنها را پارتیشن بندی کنید . برای استفاده از این برنامه ، بر روی my Computer کلیک راست کنید و به بخش Manage بروید و از آنجا به بخش Disk Management بروید.
این گزینه به نسبت گزینه قبلی مطمئن تر و دقیق تر است. اگر سیستم شما دارای دو هارد باشد در این بخش شما می توانید از آنها رامجزا از همدیگر ببینید. همچنین اگر بخشی از هارد شما هنوز پارتیشن بندی نشده باشد شما می توانید آن را در این بخش ببینید و پارتیشن بندی کنید.
۳) بررسی کارت گرافیک:
منظور از تست و بررسی گرافیک در بخش ” تست و بررسی مشخصات لپ تاپ استوک ” آن است که شما بررسی کنید که آیا گرافیک لپ تاپ همان است که فروشنده اعلام کرده است؟ برای اطلاع دقیق از گرافیک های یک دستگاه استوک باید حتما کارت گرافیک آن نصب باشد. در صورتی که کارت گرافیک نصب باشد اطلاعات کارت گرافیک در بخش Device Management نمایش داده خواهد شد.
برای اطلاع دقیق تر از اینکه چه مقدار حافظه داخلی دارد ( ۱ گیگ گرافیک است یا ۲ گیگ و یا ۴ گیگ) و اینکه کارت گرافیک از نوع DDR3 است یا از نوع DDR5 باید حتما بعد از نصب دقیق درایور کارت گرافیک به System Information کارت گرافیک بروید. برای دسترسی به System Information کارت گرافیک معمولا از گزینه ای که داریور کارت گرافیک به کلیک راست روی میز کار (Desktop) اضافه می کند استفاده می شود.
اگر کارت گرافیک را نصب کرده باشید، بر روی میز کار کلیک راست کنید. گزینه ای مرتبط به کارت گرافیک به گزینه های اضافه شده است. بر روی آن کلیک کنید و بخش System Information آن را بیابید. این بخش اطلاعات مفیدی در مورد کارت گرافیک به شما می دهد.
به عنوان مثال در تصویر فوق که مربوط به کارت گرافیک AMD Radeon HD 8750m است، میزان حافظه کارت گرافیک ۱ گیگ واقعی و از نوع DDR5 است.
۴) استفاده از نرم افزار CPU-Z
تا حدود زیادی از تست و بررسی های فوق را می توان به صورت تجمیع شده در نرم افزاری به نام CPU-Z انجام داد. در ادامه بحث “تست و بررسی مشخصات لپ تاپ استوک” این نرم افزار را توضیح می دهیم . این نرم افزار یک بار اجرا شده و کل اطلاعات سیستم را می خواند و در سربرگ هایی آن را نمایش می دهد. نرم افزار CPU-Z را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.
نرم افزار CPU-Z
نرم افزار را دانلود کنید. بعد از نصب و اجرا آن ، نرم افزار تمامی اطلاعات سیستم بررسی کرده و در شش سربرگ CPU , Cache , Main-board, Memory , SPD, Graphic به نمایش در می آورد. شما می توانید برای تست و بررسی مشخصات لپ تاپ استوک از این ابزار استفاده کنید.
۵) بررسی Display:
یکی دیگر از جاهایی که می توان از آن اطلاعات مفیدی در مورد سیستم لپ تاپ بیابید بخش Display Properties یا همان Display Setting است. برای دسترسی به این قسمت بر روی میز کار کلیک کنید و وارد گزینه Display Setting ( Display Properties) شوید.
در این بخش شما می توانید رزولوشن صفحه نمایش خود را ببینید. همچنین در صورتی که روی گزینه Display Adapter کلیک کنید به اطلاعات کارت گرافیک دسترسی پیدا می کنید. اگر سیستم شما یک کارت گرافیک داشته باشد در اینجا می توانید اطلاعات مرتبط به میزان حافظه کارت گرافیک را بیابید. اما در صورتی که سیستم دو سیستم گرافیک داشته باشد به عنوان مثال Intel و AMD در این بخش همواره اطلاعات کارت گرافیک Intel نشان داده خواهد شد.
تست بایوس لپ تاپ استوک:
در ادامه بحث “تست و بررسی مشخصات لپ تاپ استوک” به بایوس (BIOS) می پردازیم . بایوس مرکز تنظیمات لپ تاپ است و نمی توان آن را نادیده گرفت. مشکل رایج در مورد بایوس وجود پسورد در آن است. اگر لپ تاپ شما پسورد بایوس داشته باشد، نمی توانید وارد بایوس دستگاه شوید. اگر حتی بتوانید وارد بایوس دستگاه شوید نمی توانید تنطمات اساسی آن را تغییر دهید. و این محدودیتی برای لپ تاپ است. خصوصا اگر شما بخواهید بر روی لپ تاپ سیستم عامل جدیدی نصب کنید ، نیاز به انجام برخی تغییرات در بایوس دارید.
اگر لپ تاپ شما پسورد بایوس داشته باشد، برای حذف آن در برخی مدل های باید IC مربوط به بایوس دوباره پروگرام شود. این یعنی باید IC بایوس از مادر برد جدا شده و برنامه بایوس توسط پروگرامر بر روی آن دوباره نوشته شود. برخی برند ها کار را از این هم پیچیده تر کردند، به عنوان مثال شما در برند لنوو با این ترفند هم نمی توانید پسورد یا رمز بایوس را پاک کنید.
برای چک کردن اینکه بایوس رمز عبور دارد یا خیر ، کافی است وارد بایوس شوید و تغییرات کوچکی ایجاد کنید . به عنوان مثال ترتیب بوت Boot Priority را تغییر دهید و دخیره نمایید. اگر موفق به این کار شدید پس بایوس رمز عبور ندارد. چنانچه بایوس رمز عبور داشته باشد برای ورد و ایجاد تغییرات در این بخش از شما درخواست رمز عبور میکند.
تاریخ انتشار: 26 مارس 2018
دسته :
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/estoksar/public_html/wp-content/themes/estoksara.ir/single-blog_post.php on line 27