راهنمای تست صفحه نمایش لپ تاپ استوک
راهنمای تست صفحه نمایش لپ تاپ استوک
به راهنمای تست صفحه نمایش لپ تاپ استوک خوش آمدید. در این مطلب قصد داریم تمامی آنچه که باید در مورد مانیتور و صفحه نمایش لپ تاپ بدانید و تست بفرمایید به صورت کامل توضیح دهیم. این مطلب ادامه تست های لازم برای بررسی و تست لپ تاپ استوک می باشد. لازم است قبل از هر مورد توضیح دهیم که مانتیور ها امروزی از نوع ال ای دی می باشند.
لازم است در راهنمای تست صفحه نمایش لپ تاپ استوک و کارکرده ایرادات رایج در مانتیور های و ال ای دی های انواع لپ تاپ ها بخصوص لپ تاپ های کارکرده تک به تک مورد بررسی قرار دهیم.
۱- پیکسل سوخته – Dead Pixel
هر صفحه نمایش لپ تاپ ( در حالت کلی تر هر LED خواه تلویزیون خواه مانیتور لپ تاپ ) از مجموعه ای پیکسل درسته شده است. تعداد پیکسل های موجود در صفحه نمایش بستگی به روزلوشن آن دارد. به عنوان مثال در مانتیور معمولی با روزلوشن ۱۶۰۰ در ۹۰۰ تعداد ۱۶۰۰*۹۰۰ = ۱٫۴۴۰٫۰۰۰ پیکسل داریم. اگر به هر دلیلی در نقطه یا نقاطی از صفحه نمایش یک و یا تعدادی از این پیکسل ها معیوب باشند، در صفحه نمایش پدیدار می شوند.
تست اینکه آیا لپ تاپ شما دارای پیکسل سوخته ( Dead Pixel ) هست یا خیر آسان است. کافی است صفحه نمایش خود را در تصاویر پس زمینه با رنگ های مختلف بررسی کنید. شما می توانید با استفاده از نرم افزار Paint خود ویندوز این تصاویر یک دست و در رنگ های مختلف را ایجاد کنید. به عنوان مثال تصاویر به رنگ های زرد و آبی و سبز و سفید و سیاه ایجاد کنید. حال این تصاویر را در مانتیور مورد بررسی به نمایش بگذارید و به دقت به مانیتور نگاه کنید. در صورتی که نقطه ای از مانتیور با تصویر در حال پخش از لپ تاپ همخوانی نداشت آن نقطه پیکسل سوخته می باشد.
تشخیص پیکسل سوخته نیاز به بررسی مانتیور در رنگهای مختلف دارد. ممکن است که شما یک پیکسل سوخته را در رنگ سفید مشاهده نکنید ولی در رنگ مشکی به وضوح قابل مشاهده باشد. شرکت های گارانتی معمولا وجود دو الی سه پیکسل سوخته را در تعهدات گارانتی خود قرار نمی دهند. در صورتی که این تعداد بالای ۵ عدد شود آنگاه شرکت گارانتی باید جوابگو باشد. پیکسل سوخته تعداد کم بر کارایی سیستم اثر ندارد و می توان توسط مصرف کننده نادیده گرفته شود.
۲- هاله یا سفید شدن تکه های از صفحه نمایش Spot
منظور از Spot ، هاله یا خال های سفیدی در صفحه نمایش است. تصویر زیر گویای این مطب است.
این نقاط سفید فقط در حالی قابل مشاهده هستند که تصویر زمینه لپ تاپ سفید رنگ و یا رنگ روشن داشته باشد. این عیب در لپ تاپ های قدیمی تر رایج تر است. در لپ تاپ های نسل اول که پردازنده آنها نسل یک باشد و در دو هسته ای به مراتب بیشتر. در صورتی که تعداد این هاله ها زیاد نباشد تاثیری بر کارایی لپ تاپ نخواهد داشت و مصرف کننده می تواند از آن چشم پوشی کند.
برای چک کردن اینکه آیا مانیتور دستگاه مورد بررسی شما دارای هاله ( لکه های سفید) هست یا خیر ، کافی است در یک صفحه سفید رنگ به آن با دقت نگاه کنید. لکه های سفید و نقاط سفید شده در این صفحه سفید تر هستند و به راحتی قابل مشاهده هستند.
۳-کم نور بودن و کم شدن نور پس زمینه لپ تاپ
در ادامه راهنمای تست صفحه نمایش لپ تاپ استوک به یکی دیگر از ایرادات رایج در لپ تاپ های کارکرده کم بودن نور صفحه نمایش است. این مورد به نسبت موارد قبلی حاد تر است و تاثیر فرواوانی بر کارکرد سیستم دارد. استاندار و و یا ابزاری برای تست این مورد وجود ندارد. ممکن است از نظر شما نور صفحه نمایش یک لپ تاپ پایین و از نظر فرد دیگری نرمال باشد. اما در نهایت این شما هستید که مصرف کننده هستید و می توانید تصمیم بگیرید که این لپ تاپ نور صفحه نمایش برای شما کافی است یا خیر؟.
در برخی از مدل ها نور پس زمینه صفحه نمایش در BIOS قابل تنظیم است و در همه لپ تاپ های این میزان روشنایی در سیستم عامل قابل تنظیم می باشد. برای بررسی بهتر بهتر است در هنگام تست این نور پس زمینه در حد اکثر میزان روشنایی خود باشد. در سیستم عامل شما می توانید در بخش Power Setting یا Power Option میزان روشنایی صفحه نمایش Brightness را تنظیم نمایید.
۴- قطع و وصل شدن تصویر – تاریک شدن لحظه ای کل صفحه نمایش و بازگشت تصویر
این مورد می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. آنچه باعث آن می شود نیز می تواند موارد متعددی داشته باشد. در اکثر موارد قطع و وصل شدن تصویر می تواند ناشی از معیوب بودن و یا وجود اتصالی در کابل فلات(LED Video Cable – Flat Cable) است. کابل فلت کابلی است که تصویر را از مادر برد به صفحه نمایش میرساند و معمولا نازک می باشد و بسیار حساس. این کابل از لولا ها به مانتیور انتقال داده می شود. به همین دلیل در برخی موارد وقتی شما لپ تاپ را باز وبسته می کنید این ایراد بیشتر مشاهده می شود.
کابل فلت کابلی حساس است. در صورت معیوب بودن تصویر صفحه نمایش ممکن است قطع و وصل شود. در موارد دیگر ممکن است که تصویر به ال ای دی نرسد. در برخی موارد ممکن است تصویر رنگ ها را قاطی کند. همه موارد فوق نشانی از معیوب بودن این کابل دارد.
برای اطمینان از اینکه لپ تاپ شما این ایراد را دارد یا خیر می توانید چند بار لپ تاپ را باز وبسته کنید . درب لپ تاپ را کامل نبندید تا لپ تاپ به حالت Sleep نرود فقط در حد کمی باز بسته کنید. اگر تصویر برای لحظه ای قطع شد این نشان از وجود ایراد در این کابل است.
۵- تصویر بالا نمی آید.
در بخش پایانی راهنمای تست صفحه نمایش لپ تاپ استوک به این مورد می پردازیم . این مورد حاد ترین موارد فوق است. موارد زیادی می تواند باعث این شود که شما تصویری در صفحه نمایش مشاهده نمی کنید. می تواند ایراد از رم ، مادر برد و پردازنده باشد که هر کدام به دلیلی تصویری را اساسا ایجاد نکرده و به صفحه نمایش نفرستاده اند.
در صورتی که لپ تاپ شما روشن است و چراغ پاور لپ تاپ روشن می باشد و شما در حین روشن شدن دستگاه هیچ ایرادی مشاهده نکردید لازم است دقیق تر بررسی کنید. می توانید بررسی بیشتر را با یک مانیتور دیگر آغاز کنید. به این شیوه که شما مانیتور دومی را به لپ تاپ متصل کنید. در صورتی که در مانتیور دومی تصویر دارید و در اولی خیر ، این بدان معنی است که ایراد کار از مانتیور و یا کابل فلت است. چون مادر برد تصویر را ایجاد کرده و ارسال کرده است ولی به صفحه نمایش نرسیده ویا صفحه نمایش آن را نمی تواند نمایش دهد.
در صورتی که در مانیتور دوم نیز تصویری نمی بینید، ایراد به احتمال زیاد به مادربرد و یا RAM ویا پردازنده برمی گردد. یعنی تا حدود زیادی می توانید اطمینان حاصل کنید که صفحه نمایش شما ایراد کار نیست.
مطلب قبلی مرتبط با این مطلب: راهنمای تست لپ تاپ استوک
مطلب بعدی مرتبط با این مطلب: تست دوربین Webcam – وایفا و بلوتوث
تاریخ انتشار: 24 مه 2018
دسته : لپ تاپ استوک